Nieuwsbrief juni 2023

Geen reacties

C’est une chanson

Het was een prachtige seizoensafsluiting begin juni. De Dorpskerk werd gevuld met Franse chansons bij Barendrecht Klassiek. Mezzo-sopraan Nathalie Mees en Wouter Lucassen op luit en theorbe brachten hun zeer gevarieerde programma C’est une chanson.

 

Een chanson is eigenlijk een luisterlied, waar de tekst belangrijker is dan de begeleiding, vertelde Nathalie, maar de begeleiding deed niet onder aan de expressieve, warme stem van Nathalie. De akoestiek van de Dorpskerk is uitermate geschikt voor de stem, en de bezoekers konden dit zelf ook ervaren toen ze op ludieke wijze werden uitgenodigd om mee te zingen met “á la Bastille”. Aan het einde van het concert werden we nog getrakteerd op een lied (Mijn vlakke land) van Jacques Brel, verrassend genoeg na zoveel Franse teksten nu een chanson in het Nederlands.

 

Er waren zeker honderd bezoekers op het concert afgekomen. We willen alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid bij onze concerten en voor de gulle gaven na afloop.

 

Sponsoren

Over gaven gesproken, we zijn dringend op zoek naar sponsoren. De inkomsten uit de collecte na afloop dekken niet de kosten die we maken bij het organiseren van de concerten. Om de concertserie mogelijk te blijven maken, zijn andere inkomsten noodzakelijk en daarom zoeken we naar sponsoren. Bent of kent u iemand die ons hier verder in zou kunnen helpen, dan horen we dit graag. Wilt u meer informatie? Kijk bij sponsor worden of neem direct contact op met Ad van der Hulst (06 224 559 02).

 

Na de zomer

Dan blikken we ook nog even vooruit naar het tweede seizoen van 2023. We hebben twee nieuwe data voor u in de agenda:

 

10 september – Het Ronsard Trio (sopraan Mariët Kaasschieter, Marion Schopman, fluit en Lenie de Meij, harp), met hun programma The greatest Brittains.

 

19 november – Marianne Hansen & Maureen van IJzerloo, quatre-mains piano.

 

We wensen u een mooie zomer, en hopen u weer te zien op zondag 10 september!

 

 

Het bestuur van Barendrecht Klassiek

www.klassiekbarendrecht.nl

Menu