Over Stichting Barendrecht Klassiek

De Stichting Barendrecht Klassiek hoort graag dat er met regelmaat klassieke muziek in Barendrecht klinkt en wil een forum zijn voor iedereen die zich daarbij betrokken voelt. Vaste locatie van de activiteiten is de eeuwenoude Dorpskerk (Dorpsstart 146). Deze kerk is het oudste rijksmonument van Barendrecht en leent zich perfect voor het uitvoeren van klassieke muziek.
Het bestuur van de Stichting Barendrecht Klassiek bestaat uit 5 enthousiaste bestuursleden die zich graag met klassieke muziek bezig houden, als luisteraar, speler of zanger, als liefhebber of professioneel:

Gert Dumans, penningmeester
Hans van Gelder
Jan Willem Lagendijk
Karin Hoenselaar
Ria Kruidenier

Doelstellingen

De stichting heeft als doel het bevorderen van het (doen) spelen, uitvoeren en beluisteren van klassieke muziek in Barendrecht en voorts alles wat hier rechtstreeks of zijdelings mee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Barendrecht Klassiek probeert dit doel te bereiken door onder meer het organiseren van concerten en open podia in de gemeente Barendrecht. Daarbij zijn samenwerking met andere organisaties of ook het verzorgen van concerten of andere activiteiten voor andere organisaties of bedrijven mogelijk. De stichting heeft hier ervaring mee en heeft een passend muzikaal netwerk.

De stichting hecht aan toegankelijkheid van haar activiteiten voor iedereen. Alle eigen activiteiten zijn daarom vrij toegankelijk.

Informatie stichting

De Stichting Barendrecht Klassiek werd opgericht op 28 september 2011, samen met notaris Verboon van Notariskantoor Bijdorp, na een jaar voorbereiding en ook nadat de eerste succesvolle concerten het bestaansrecht bevestigden van een stichting die zich inzet voor klassieke muziek in het dorp.

De stichting is sinds 1-1-2012 door de Belastingdienst erkend als Culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling op het gebied van Cultuur).

KvK: 53674405
RSIN: 850971251
Rekeningnummer: NL77 RABO 0165837241
Telefoon: 0180 619113 (Hans van Gelder)
Postadres: Kruidentuin 1, 2991 RK Barendrecht.

ANBI Jaarcijfers

Jaarrekening 2020

Menu