Nieuwsbrief april 2022

Geen reacties
 

Geachte muziekliefhebber,

Wij nodigen u uit om spoedig een uniek concert bij te wonen, in de mooie Dorpskerk.

Op zondag 24 april 2022, 12:00 uur, zal het duo Connie de Jongh en Kelvin Grout met zang & piano een recital geven.

Op het programma staan werken van de componisten Antonio Caldara, Christoph W. Gluck,  Claudio Monteverdi , William Bains, Henry Purcell, Frank Bridge,  Joseph Haydn ,  W.A.Mozart en Benjamin Britten

Foto: Eerder optreden door het duo Connie de Jongh en Kelvin Grout, in de Dorpskerk. 

Sopraan Connie de Jongh studeerde -na haar opleiding aan de Pedagogische Academie, aan het Rotterdams Conservatorium én aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In concerten en opnames legde zij zich toe op liedrepertoire in de breedste zin, samen haar vaste pianist Kelvin Grout. De pers schreef ‘Connie de Jongh IS muziek’, ‘Haar stem staat volkomen en zonder voorbehoud in dienst van de tekst en de compositie’. Connie de Jongh is als hoofdvakdocent verbonden aan Codarts/Rotterdam, waar zij werkt met zangers binnen klassieke- en wereldmuziekstijlen.

Kelvin Grout studeerde voor pianobegeleiding in de Guildhall School of Music and Drama in London. Hij woont en werkt nu al 27 jaar in Nederland, en begeleidde vele grote zangers, zoals Gundela Janowitz, Jessye Norman, Elly Ameling, Inessa Galante, Sarah Walker, Nancy Argenta, Carolyn Watkinson, Roberta Alexander, Tom Krause, Robert Tear en Maarten Koningsberger.

Meer recent treedt hij ook meer op als solo-pianist met Brahms, Schumann en Rachmaninoff. Kelvin Grout is nu Director van de Lied Academy in Nederland.

Corona verhinderde lange tijd de concerten van SBK in de Dorpskerk.  Op 21 november 2021 hebben we de draad op kunnen pakken met een fraai piano-concert  door Aliya Iskhakova.  Op 13 februari  2022  bracht het duo Oihana Aristizabal en Lineke Lever een boeiende uitvoering met het programma “La Lecture”.

Twee concerten willen we vast onder uw aandacht brengen zodat u de data in uw agenda kunt noteren:

Op 29 mei 2022 verwachten we het  Adora Strijkkwartet  van het Rotterdams conservatorium met werken van Beethoven en Schubert.  Dat we een kwartet kunnen uitnodigen is speciaal.

De bassist James Oesi geeft op  26 juni 2022 een spectaculair concert.

Wij trachten zoveel mogelijk te zorgen voor ieders veiligheid en te voldoen aan de thans geldende voorschriften.

Er zal vooraf geen koffie en thee geschonken worden.

Er is geen reservering nodig of toegangsprijs. Dankzij onze sponsoren is de toegang zoals gebruikelijk vrij. Wel vragen wij u na afloop een bijdrage ter bestrijding van de kosten.

We hopen u te zien in de Dorpskerk in Barendrecht, Dorpsstraat 146, naast de watertoren.  Aanvang  concert  om 12.00 uur. De kerkzaal is open vanaf 11.45 uur.

Actuele informatie vindt u ook op de website : https://barendrechtklassiek.nl/concerten/

Met vriendelijke groet

Bestuur van Stichting Barendrecht Klassiek

Menu