Maureen van IJzerloo en Marianne Hansen quatre-mains 19 november 2023

Geen reacties
Terugblik op concert van 19 november 2023

Liefhebbers van pianomuziek konden hun hart ophalen afgelopen zondag tijdens het concert dat stichting Barendrecht Klassiek in de Dorpskerk georganiseerd had. Maureen van IJzerloo en Marianne Hansen betoverden de bijna honderd man publiek met een onvergetelijk quatre-mains concert. Het duo, dat goed op elkaar ingespeeld was, bracht een zeer gevarieerd programma.

Het concert begon met de Sonate in D van Mozart, waar Hansen en Van IJzerloo heel vaardig de nuances van het stuk tot levenbrachten. Vervolgens nam het duo het publiek mee op een schilderachtige reis met ‘En Bateau’ van Debussy. Dit beeldende stuk, geïnspireerd op een boottocht, werd door de pianisten op een mee

slepende wijze vertolkt, waarbij de klanken als golven door de kerk kabbelden.

De Noorse dans van Grieg, zoals Hansen het publiek vertelde, is gebaseerd op de bruisende dansen tijdens Noorse bruiloften. Hansen en Van IJzerloo transformeerden deze dans in een enerverende en expressieve ervaring. De energieke klanken kwamen prachtig tot hun recht in de mooie akoestiek van de Dorpskerk.

Het slotakkoord van de middag weerklonk met Ma Mère L’Oye van Ravel, waarin een betoverende samensmelting van subtiliteit en expressiviteit de toon zette.

Het was een concert dat de perfecte harmonie tussen beide pianisten weerspiegelde en de zondagmiddag vulde met muzikale pracht.

Foto: Arco van der Lee

 

Menu