Vierde open podium (juni 2013)

130601_OP_M_1000

Stichting Barendrecht Klassiek organiseerde voor de vierde keer een succesvol Open Podium. Het is goed te merken dat ook voor deze activiteit van Barendrecht Klassiek veel belangstelling bestaat in de Barendrechtse samenleving, want ook nu weer vulde de Dorpskerk zich met een aandachtig luisterend publiek dat in een tijdsbestek van drie uur kennis maakte met een groot aantal kleinere en grotere muziekstukken.

Foto Jan van den Oever

Margreet Clarijs (sopraan) en Karin Lodder (piano) beten het spits af met een aantal liederen van Vivaldi en Fauré en C.Ph.E. Bach, en met name de werken van laatstgenoemde wisten beiden overtuigend te brengen.

Open-Podium-130601_2

Foto De Schakel/Jos Wesdijk

Openpodiu-130601-05

Uit Ridderkerk kwamen ook dit jaar de drie zussen Verheij: Miranda op klokkenspel, Elsbeth op harp en sopraan Mariët. De middeleeuwse troubadour Richard Leeuwenhart werd gloedvol ten tonele gevoerd in een gezamenlijk optreden van de drie, waarna Elsbeth een hedendaagse harpcompositie vertolkte, waarin het instrument op veelzijdige wijze tot klinken kwam. 

Foto De Schakel/Jos Wesdijk

Oopenpodium130601-06

Hierna was de piano vrij voor de muzikale prestaties van de veelal zeer jonge leerlingen van pianolerares Monique Kooijman, die dit jaar voor het eerst aan het Open Podium deelnam. En hoewel de tafels in de Ontmoeting ook nu weer rijkelijk gevuld waren met gesponsorde dranken en nootjes, wilden alle spelertjes toch allemaal wachten met hierop aan te vallen: eerst spelen… een heel professionele attitude!

Foto De Schakel/Jos Wesdijk

Kleine, soms zeer kleine muziekstukjes, brachten de meegekomen vaders en moeders en opa’s en oma’s o.a. in contact met een bumble-beesong, als ook met vrolijke accoorden en al of niet onvoorzichtige hondjes. Leuk! Een woord van dank voor al dit moois daarom aan Lily Min, Julie Urban, Malou van der Poel, Giulia Stefanutto, Sanne van Dijk, Marit Kasius en Eva Wolleswinkel.

Oopenpodium130601-10

Foto De Schakel/Jos Wesdijk

Het serieuzere werk kwam tenslotte van het duo Fons Hosman (bariton), aan de piano begeleid door Marijke de Visser. Zij brachten werk van Donizetti, (opnieuw) Fauré, Caccini en Stradella. Het bekende “Pietà signore” van laatstgenoemde werd met name overtuigend gezongen en vormde een overtuigend slot van deze middag.

130601_OP_piano-totaal_1500

Fotos Jan van den Oever

Menu