Duo Aliya Iskhakova en Carlos Giménez – november 2019

Het volgende concert in de serie van Stichting Barendrecht Klassiek is gepland op 24 november 2019. Dan kunt u luisteren naar muziek van Carlos Gimenez Martinez (saxofoon) en Aliya Ishakova (piano). Op het programma  staat muziek van zowel een Russische als een Spaanse componist, maar ook van Schumann en Franck. Voor meer zie: Programma

Aanvang concert is 12.00 uur. Er is vooraf koffie en thee.Voor informatie over de Stichting en/of het doorgeven van muzikale tips kunt u contact opnemen met Hans van Gelder (0180-619113).

De concerten vinden plaats in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146 (naast de watertoren) en worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

De toegang is vrij, bijdragen na afloop worden, als altijd, zeer op prijs gesteld. De activiteiten van de Stichting Barendrecht Klassiek zijn mede mogelijk dankzij bijdragen van de sponsoren.

Op zondag 24 november 2019 om 12.00 uur vindt een concert plaats door een piano-saxofoon duo. Aliya Iskhakova en Carlos Giménez zijn twee jonge bevlogen musici afkomstig uit Rusland en Spanje, beide landen met een grote muziekgeschiedenis. Ze ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Amsterdam en besloten te gaan samenspelen, zowel originele muziek voor piano en saxofoon als bewerkingen van muziek geschreven voor andere instrumenten.

Op het programma  staat muziek van zowel een Russische als een Spaanse componist, maar ook van Schumann en Franck:

Paul Creston (1906-1985)                   Sonata voor saxofoon en piano op. 19

Robert Schumann (1810-1856)          Fantasiestucke, voor klarinet en piano op. 73

Cesar Franck (1822-1890)                   Sonata voor viool en piano in A-groot

Enrique Granados (1867-1916)          3 Poëtische walsen

Het concert is in de Dorpskerk in Barendrecht, Dorpsstraat 146. De toegang is gratis, een bijdrage achteraf is meer dan welkom. Vooraf is er koffie en thee, het programma heeft geen pauze en duurt ongeveer een uur. De concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.

Menu