Open podium 2023: een rijk programma met voor elk wat wils

Geen reacties

Afgelopen zaterdag was er een zeer geslaagd achtste Open Podium in de Oude Dorpskerk, georganiseerd door de Stichting Barendrecht Klassiek.
Na drie jaar afwezigheid vanwege Corona was het deze zaterdag gelukkig weer zo ver. Het publiek kon genieten van 7 optredens van verschillende muzikanten en in verschillende samenstellingen. Er klonk o.a. muziek van Debussy, Mozart, Brahms, Bach, Pärt, Webber, Chopin, Naudot en Telemann.
Een miniconcert van de leerlingen van Jacinta Floor, piano- en vioollerares van muziekschool de Baerne vormde de aftrap. Jonge en oude leerlingen traden op, solo, quatre-mains of begeleid door Jacinta. Ook Jacinta zelf speelde een vioolsolo.
Rosanet Groeneveld speelde voor de luisteraars de Kinderszenen van Schumann en later in het programma de ‘Kortjakje’ variaties van Mozart en twee walsen van Chopin.
Klaas Brantjes speelde de prelude uit de tweede Cellosuite van Bach en vertelde vooraf het verhaal van Bach die zijn vrouw verloor en zijn strijd met dit lot verbeeldde in deze muziek.
Joke Volgering speelde een altblokfluit suite van Naudot. De prachtige klank kreeg nog meer gelaagdheid en dimensies door de akoestiek van de Oude Dorpskerk.
Huub Nijs en Maria de Ridder speelden vierhandig variaties van Brahms. Zij werden opgevolgd door Jaco Schipper die eerst een Bach Adagio op de piano ten gehore bracht en daarna voor de luisteraars een kleurrijke improvisatie speelde.
Indrukwekkend was het geluid van vier trombones van het ensemble Con Amici. Zij speelde een prachtige sonata van Telemann, origineel voor viool, en twee van de musici sloten af met een moderne Belgische compositie voor tenor- en bastrombone waarin alle klankkleuren en mogelijkheden hoorbaar werden in de Devils Walz.
Het slot vormde het Onze Vader van Arvo Pärt gezongen door de sopraan Marleen van der Krogt gevolgd door Pie Jesus van Andrew Loyd Webber, samen gezongen met de invallende sopraan Zaza van Duijvenbode en begeleid door Huub Nijs.
Een rijk programma met voor elk wat wils.

Menu