Nieuwsbrief november 2019

Geen reacties

Beste lezers,

Zondag 24 november zal er een koffieconcert gegeven worden door Aliya Iskhakova op piano en Carlos Giménez op saxofoon. De uit Rusland afkomstige pianiste volgde een gedegen opleiding aldaar waarvan de studie op het Kazan staatsconservatorium resulteerde in een beurs die haar naar de Nederlandse conservatoria van Rotterdam en Amsterdam bracht. Ze won internationaal diverse prijzen. De saxofonist studeerde in zijn geboorteland Spanje en kwam na zijn opleiding aan het conservatorium van Valencia ook naar Nederlandse conservatoria, te weten Groningen en Amsterdam. Ook hij gooide hoge ogen tijdens internationale competities. In 2017 ontmoetten deze twee musici elkaar op het conservatorium van Amsterdam en zo ontstond hun samenwerking.

Steeds blijkt weer dat de akoestiek van de Dorpskerk  blaasinstrumenten zeer welgezind is. Dat zult u dan ook zeker ervaren wanneer u dit concert bijwoont. Van Paul Creston zal een werk gespeeld worden dat speciaal voor deze combinatie van instrumenten is gecomponeerd. Verder staan er prachtige werken op het programma van Cesar Franck, Robert Schumann en Enrique Granados.

Het concert in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146, begint om 12.00 uur. Koffie en thee wordt geschonken vanaf 11.30 uur. Onze concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk en zouden zonder giften van sponsoren en concertbezoekers niet mogelijk zijn.

In 2020 volgen nog twee bijzondere concerten. Op 2 februari  een koffieconcert door Marimba-duo Feyaerts/Geevers en op zaterdagavond 20 juni door het Ars Musica Meisjeskoor o.l.v. Marjon van der Linden en het Ars Musica concertkoor o.l.v. Patrick van der Linden. Gerben Budding begeleidt hen op orgel en piano. Er staat koormuziek van onder andere Cesar Franck en Johannes Brahms op het programma.

Een open podium zal plaatsvinden op 18 april. Informatie over inschrijving volgt.

Informatie over alle concerten en activiteiten alsmede onze contactgegevens kunt u vinden op www.barendrechtklassiek.nl  U kunt ons ook volgen op onze Facebook pagina.

Menu