Nieuwsbrief juni 2022

Geen reacties

                   image.png

Geachte muziekliefhebber,

Op zondag 26 juni 2022, 12:00 uur, zal  James Oesi met Contrabas een concert geven in de Dorpskerk. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd.

               image.png

Het belooft een heel bijzonder concert te worden.

James Oesi (London, 1988) groeide op in Zuid-Afrika, speelde als kind piano en viool en startte op zijn twaalfde met contrabasles.

James Oesi is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als een van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s, bestaande uit werken van o.a. Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven, op veel bekende podia zoals in concertzalen op festivals. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival. Daarnaast is hij veelgevraagd als moderne muziek-ensemblespeler. Hij is de vaste bassist van Asko|Schönberg en speelt met o.a. het Ives Ensemble en het Ensemble Modern.

In de dorpskerk zal hij spelen

De Cellosuites 4 en 5 van Bach, die hij transcribeerde voor de contrabas.

Daarna speelt hij  Poucha Dass  van François Rabbath (1931 – )

Aanvang van dit concert is 12.oo uur. Nu de corona maatregelen zijn versoepeld, kan er koffie geschonken worden vanaf 11.30 uur. Toegang tot het concert is vrij, maar ter bestrijding van de kosten wordt een gift bij de uitgang zeer gewaardeerd.

Alle concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.  Wij zijn donateurs erkentelijk voor hun steun.

Voor actuele informatie kunt u ook de website bekijken: www.barendrechtklassiek.nl

 Het bestuur van de Stichting Barendrecth Klassiek is blij dat na het einde van de corona-beperkingen al weer 5 concerten mogelijk zijn geworden. Het volgende seizoen willen we doorgaan met het laten klinken van klassieke muziek in Barendrecht.  

Herhaling oproep   

Na het leveren van een gewaardeerde bijdrage treden enkele bestuursleden terug. Daarom zoeken we naar versterking in het bestuur. Liefst met jong elan, en behulpzaam bij het verder ontwikkelen van de muziekkeuzes. Daarom vragen we u om te overwegen of u in het bestuur wilt meewerken, of dat u iemand kan voorstellen die zich wil inzetten. Als er binnen  enige maanden geen versterking in het bestuur komt, komt de concertreeks in gevaar.  

Reageert u naar de penningmeester, Gert Dumans, tel: 06-51366983, email: g@dumans.nl 

Met vriendelijke groet

Bestuur van Stichting Barendrecht Klassiek

Menu