Adora strijkkwartet – 29 mei 2022

Geen reacties

Dit koffieconcert betoverde de toehoorders gedurende bijna een uur, met prachtig samenspel. Daarmee was er na 6 jaar weer een strijkkwartet bij Barendrecht Klassiek.

Het Adora strijkkwartet speelde een zeer verzorgd concert met werken van Schubert, Beethoven en met een speels slot van Piazolla. De violiste Nina Broeve, violist João Carvalho, altvioliste Paloma Serrano Garcia en celliste Günez Güven hadden begin dit seizoen het internationale strijkkwartet Adora gevormd op het Rotterdams Conservatorium, Codarts. Het samenspel was zo goed alsof zij al jaren samen optraden. In het strijkkwartet van Ludwig van Beethoven, opus 18 no. 4, zat in het eerste deel een speels element, waarin een stukje van uiterst zachte korte akkoorden een verrassend krachtig vervolg kreeg. Het deed verlangen naar meer en kwam gelukkig enige malen terug. Het laatste deel, het allegro-prestissimo, werd met een fabuleus tempo door de soliste Nina Broeve gespeeld.

Met dit prachtige optreden zijn de corona-beperkingen voor de concerten in de Dorpskerk wel vergeten. Barendrecht kan uitkijken naar het volgende soloconcert door de bekende bassist James Oesi, die zeker ook verrassen zal. Dit concert vindt plaats op zondag 26 juni 2022.

Menu