Nieuwsbrief juni 2017

Barendrecht, mei 2017

Beste lezer,
Bij het concert in april legden wij de bezoekers een korte enquête voor, met vragen naar voorkeuren voor de programmering. Uit de antwoorden bleek o.a. dat ons publiek een brede belangstelling heeft, en dat variatie zeer op prijs gesteld wordt.

Het komende concert, op zaterdagavond 10 juni, sluit hier mooi bij aan met de nog niet eerder geprogrammeerde bezetting van gitaar solo. Izhar Elisas brengt dan het programma ‘Gitaarmuziek door de eeuwen heen’.

Izhar Elias studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag en sloot in 2002 zijn masteropleiding af met een 9,5 met onderscheiding en de Nicolaï prijs. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. In 2016 trad Izhar Elias op tijdens het Koningsdagconcert. Zijn verhalende en poëtische stijl en zijn grensverleggende programmering heeft hem wereldwijde bekendheid gebracht. Zijn veelzijdigheid als gitarist komt tot uiting door zijn verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e-eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

In het programma van 10 juni worden onder andere enkele topstukken uit de geschiedenis van de klassieke gitaar gespeeld. Wat dit programma extra speciaal maakt, is de kennismaking met drie bijzondere gitaren: de barokgitaar, de romantische gitaar en de moderne klassieke gitaar.

De aanvang van het concert op 10 juni is 20.00 uur. In de pauze is er koffie en thee.

De overige resultaten van de bezoekersenquête, die door 69 mensen werd ingevuld, kunt u vinden op onze website: www.barendrechtklassiek.nl/informatie/resultaten-enquete-april-2017 .

Alle mensen die in de Rabobank Clubkascampagne op Barendrecht Klassiek gestemd hebben willen wij hartelijk danken. Het leverde een aardig bedrag op wat goed besteed zal worden.

Sponsoring, door bedrijven en particulieren, blijft nodig om met onze activiteiten door te kunnen gaan. Wij informeerden u hierover in de vorige nieuwsbrief. Heeft u belangstelling, dan kunt u meer informatie en aanmeldmogelijkheden vinden op onze website www.barendrechtklassiek.nl/informatie/sponsoren-werving .

Voor na de zomer kunnen wij de volgende concerten aankondigen:

Zondag 24 september, 12.00 uur: Floor Braam, viool, en Luis Rabello, piano, met o.a. muziek van Brahms en de Braziliaanse componist Gnattali.

Zaterdagavond 7 oktober, 20.00 uur: Maria Pedano, zang en hobo, in 2016, als 13-jarige, winnares van het Concours de la Chanson Alliance Française, begeleid door Anton Doornhein, piano en orgel.

Zondag 26 november, 12.00 uur, zal het laatste concert van 2017 zijn.

De concerten van Stichting Barendrecht Klassiek vinden plaats in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146, (naast de watertoren) te Barendrecht. Alle concerten worden georganiseerd in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk.