14 april 2013: Magmaduo

 Briljant concert Magmaduo.
130409_magmaduo_Foto_Wesdijk-1000
Foto De Schakel/Jos Wesdijk
In de Dorpskerk, begeleid door aarzelende zonneschijn, begon zondagmorgen de lente met een engelachtig gespeeld preludium uit de derde partita voor vioolsolo van Bach, uitgevoerd door Emmy Storms, violiste van het Magmaduo. De Frühlingssonate van Beethoven, uitgevoerd samen met pianiste Cynthia Liem, maakte de lente compleet. Het ontluiken van de natuur kwam tot klinken dankzij het subtiele en volkomen natuurlijke spel van het goed op elkaar ingespeelde duo.
De dames ontmoetten elkaar inmiddels negen jaar geleden tijdens hun deelname aan het Prinses Christina Concours. Emmy behaalde afgelopen juni haar Master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een tien met onderscheiding vanwege artisticiteit. Cynthia studeerde een jaar eerder af. Het veelzijdige duo kiest naast het klassieke repertoire nadrukkelijk voor muziek die geïnspireerd is op volksmuziek uit alle delen van Europa.
Het begin van Liebesleid van de Weense violist Kreisler was zó magnetiserend, dat sommige luisteraars als aan hun stoel genageld de overgang naar het opgewekte Liebesfreud beleefden. Cynhia haalde het beste uit de concertpiano van de Dorpskerk in één van de Goyescas van Granados. De afsluiting met twee delen uit l’histoire du tango van Astor Piazzolla gaf het duo de ruimte elkaar uit te nodigen en bij momenten op te zwepen om van noten emotioneel geladen muziek van het beste soort te maken.
Het publiek was terecht buitengewoon enthousiast en werd beloond met Odea Hellados van De Maurici, waarin Emmy haar talenten op het gebied van de zigeunermuziek kon etaleren.