13 nov.2011: Anna Daalmeijer, Elise Sluiman, Marijke Kroon en Hanneke Nijs

Blazersklanken vullen Dorpskerk

Zondag j.l. werd een talrijk opgekomen publiek vergast op een bijzonder concert, dat werd verzorgd door Anna Daalmeijer (piano), Elise Sluiman (hobo/althobo), Marijke Kroon (sopraan-en altsax) en de uit Barendrecht afkomstige Hanneke Nijs op fagot.

Foto: De Schakel, Jos Wesdijk

De dames,  elk in de afsluitende fase van hun muziekstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, zetten het geconcentreerd luisterend publiek een mix voor van 20eeeuwse stukken. Uit het oeuvre van de jong overleden Nederlandse componist Willem Frederik Bon (1940-1983) speelde Hanneke Nijs een Sonate voor fagot solo, en wist daarin niet alleen fraai de melodische kracht van deze compositie te presenteren, maar haar instrument tegelijk ook in alle regionen te laten kreunen en jubelen. Marijke Kroon verraste het publiek met een lieflijke aria van Bozza (met daarin een zeker voor organisten niet te missen Bachcitaat!), matrof ook een humoristische toon in een ragtime van Rudy Wiedoeft. De hoboïste Elise Sluiman ging in het door haar gespeelde ‘Garden of Love’ van Jacob ter Veldhuis (1951) het gesprek aan met een ghettoblaster, een niet onaardig experiment van de in Amerika als ‘Jacob TV’ bekend staande componist. Anna Daalmeijer was een waardevol en betrouwbaar begeleidster van haar drie musicerende vriendinnen en wist aan de nog jonge concertpiano van de Dorpskerk de meest schitterende klanken te ontlokken. Haar kwaliteiten als ‘side-kicker’ in een wervelend gespeeld Trio voor piano, hobo en fagot van Jean Francaix (1912-1997) mogen hier niet onvermeld blijven.

Foto De Schakel, Jos Wesdijk

De Stichting verheugt zich over het bij elk concert toenemend aantal bezoekers en ziet daarin een stimulans om de activiteiten uit te breiden.